Od zrna kafe do biznisa

Želiš da pokreneš biznis u industriji kafe? Uživaš u konzumaciji espressa, ali nisi siguran da li ga praviš na pravi način? Pridruži se 13. marta od 18 časova u In Centru na predavanju „Od zrna kafe do biznisa“ i saznaj odgovor na ova, ali i na mnoga druga pitanja!

Kafa je svakako mnogo više od onoga što vidimo, a svoje dugogodišnje iskustvo u ovoj industriji preneće nam Jovan Zdravković, suvlasnik i direktor Java Coffee Serbia. Jovan je pohađao obuku za baristu, a danas je suvlasnik 3 kafića – Java Coffee, Lula fine espresso bar i Pascal Coffee and beer shop u Novom Sadu. Predsednik je i osnivač Specialty Coffee Association of Serbia (SCAS), te organizator mnogobrojnih takmičenja poput Coffee festivala, Mikser house i BelExpo takmičenja za bariste.

Priča o savršenoj šoljici Java kafe počinje 2001. godine u Varšavi, u kojoj grupa pasioniranih ljubitelja kafe pokreće prvu pržionicu kafe sa idejom da drugim ljubiteljima ponudi sveže prženu kafu sa poreklom (znajući prave korene kafe i proizvođača), kao i specialty coffee (kafe arabike sa prefinjenim ukusom). Njihova avantura u Srbiji kreće 2013. godine i za dve godine rada postižu isti rezultat koji je u Poljskoj bio postignut za četiri godine. To znači samo jedno – Srbija zna i ceni umetnost pravljenja savršene šoljice kafe!

Pozivamo sve sadašnje i buduće preduzetnike i ugostitelje, ali i zaljubljenike u kafu da dođu i posete ovo predavanje. Po završetku događaja imaćeš priliku da uživaš u konzumaciji kvalitetno napravljene kafe od strane bariste.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane uz prijavu na info@incentar.org

Vidimo se!

Ocenite tekst: