Student EKOF-a u pobedničkom timu takmičenja CSS

Tim Air Guru’s pobedio je 13. marta u rešavanju studije slučaja kompanije AirSERBIA na ovogodišnjem takmičenju Case Study Show. Član pobedničkog tima i naš sagovornik je naš kolega Nemanja Jovanović (IV godina, smer TMM).

 

ML: Reci nam nešto više o takmičenju i tvom iskustvu?

N.J.: Za mene i moj tim, koji osim mene čine Maja Jovanović, Aleksandra Kokunešovski i Dušan Stevanović sa Fakulteta organizacionih nauka, nedelju dana koje smo proveli smišljajući, a zatim i spremajući odbranu našeg rešenja na izazov koji je bio pred nama, bili su posebno iskustvo. Pet dana pred termin zakazan za odbranu našeg rešenja, dostavljen nam je case koji je sastavljen od strane predstavnika kompanije „AirSERBIA“. Naš zadatak je bio da u naredna tri dana uočene probleme prevaziđemo i dođemo do rešenja koje će unaprediti iskustvo putnika na letovima kompanije. Naš cilj je bio pobeda, a nagrada za uloženi trud praksa u kompaniji. Uverili smo se i da je na pravom poslovnom terenu jedini recept timski duh zasnovan na drugarstvu, profesionalni pristup zadatoj temi, spremnost da se uloži maksimum i rešenje koje u fokusu ima pažljivo definisanu ciljnu grupu.

 

 

ML: Koja je bila vaša ideja i rešenje kojim ste pobedili?

N.J.: Umesto fokusiranja na pojedine elemente koji čine iskustvo putnika tokom leta, odlučili smo da pokrijemo sve aspekte jednog njegovog regularnog dana u putu. Radili smo na pogodnostima za elektronski check-in, uvođenju transfera putnika do aerodoroma, ali i na unapređivanju zabave putnika pred ukrcavanje i tokom leta, od igrica za najmlađe, do filmova i brzih kurseva stranih jezika za starije putnike.


 

ML: Koliko je bitan timski rad na putu do pobede?

N.J.: Radeći tri cela dana bez puno predaha, počinjavši posao rano svakog jutra, a završavajući kasno u noć, tim je postao celina koju je osim zajedničkog cilja povezivalo drugarstvo. Upravo u tome leži specifičnost takmičenja koja traju duže od jednog dana ili nekoliko sati. Iako se većina nas prvi put srela iste nedelje kada nas je čekala odbrana rešenja pred žirijem, postali smo pravi tim. Svako od nas imao je određene veštine i znanja, čineći skladnu celinu, koju je povezivala jaka volja i želja za pobedom u koju smo verovali od prvog dana.

 

Ocenite tekst: