Život – umeće upravljanja vremenom!

Iako se svet u kojem živimo ubrzano promenio, a globalizacija nam donela obilje informacija i znanja, postoje resursi koji su potpuno ograničeni. Jedan od takvih resursa je život, sastavljen od niza vremenskih događaja, koji se ne može kvantitativno uvećati, ali se može bolje i kvalitetnije iskoristiti. Vreme je jedini ograničen resurs koji se nikada ne može nadoknaditi, a koji se, zbog svog ,,dugog” kraja, čini neograničenim.

Vreme je svima dato jednako, i kao univerzalni resurs, svima omogućava jednake šanse. Ono što karakteriše uspešne ljude uspešnima je pametno i mudro korišćenje vremena koje im je na raspolaganju. Oni svoje vreme umeju da pretvore u novac vrlo uspešno, dok postoje i oni koji to rade manje uspešno (poput radnika na slabo plaćenim radnim mestima). Svako na raspolaganju ima 24 sata dnevno, odnosno 86 400 sekundi, koje može da iskoristi pametno ili da ih ,,pusti niz vetar”. Sve je stvar ciljeva i prioriteta koje čovek ima u životu. Neko svoje vreme potroši na svoje snove i na ono čemu žudi, dok će drugi pustiti da najdragoceniji resurs koji imaju potroše bez neke ,,velike” računice i smisla.

Ukoliko želiš da ostvariš svoje pune potencijale, da budeš uspešan, da svoj život živiš kreativnije, kvalitetnije i bogatije, onda nauči da ceniš svaki sekund života, da upravljaš svojim vremenom i da odrediš svoje prioritete kojima ćeš ostvariti svoje snove, jer neki resursi zaista nemaju rezervu.

AUTOR: Nemanja Kosanović

Ocenite tekst: