Nasim Taleb u Srbiji!

Organizacija Evropski Studenti Za Slobodu (European Students For Liberty) po drugi put organizuje svoju veliku godišnju konferenciju LibertyCon u Srbiji. Ova međunarodna konferencija je do sada organizovana u Luvenu (Belgija), Berlinu (Nemačka) i Pragu (Češka).

Nakon velikog uspeha prošlogodišnje konferencije koja je na Kolarcu okupila više od 750 studenata, profesora, mladih profesionalaca iz više od 40 zemalja sveta, ove godine se očekuje više od 1000 učesnika koji će tokom tri dana razmenjivati ideje na temu ekonomije i slobodnog tržišta, individualne slobode i regulacije životnih navika, napretka tehnologije i kriptovaluta.

Tema konferencije je “Freer Future” i predavanja će se kretati od političke teorije, do praktičnih političkih i ekonomskih pitanja, slobode govora, bezbednosti kao i startup preduzetništva. Pored prilike za upoznavanje studenata iz cele Evrope, na konferenciji će biti ponuđen i veliki broj besplatnih knjiga i publikacija.

Konferencija će biti održana od 5-7. aprila na Kolarcu. Cena ulaznice je 1500 dinara i može se kupiti online na adresi https://libertycon.net/, na biletarnici Kolarca ili u Zaokretu (Cetinjska 15).

Šta uključuje ulaznica?

* Ulaz na konferenciju i sve događaje uz konferenciju

* Sve obroke i pića

* Dve žurke (petak i subota)

* Piknik (u saradnji sa Kišobran timom)

* Promo materijale

* Sertifikat o učešću

LibertyCon je savršena prilika da se upoznate sa idejama slobode i trenutnim aktuelnim temama u svetu ali takođe i da upoznate neke od najpoznatijih govornika iz Amerike i Evrope. Fokus ove konferencije nije samo na predavanjima već i na umrežavanju učesnika. Osim glavnog programa imaćete priliku i da učestvujete na dinamičnim radionicama kao i na “speed-networking” sesiji gde za samo sat vremena možete da razmenite kontakte sa više od 100 ljudi.

Ko su govornici?

* Nassim Nicholas Taleb, statističar koji se bavi problemima slučajnosti, verovatnoće i nesigurnosti, čija je knjiga Crni labud proglašena za jednu od dvanaest najuticajnijih knjiga od završetka Drugog svetskog rata po Sunday Timesu.

* Lawrence Reed, predsednik FEE (Foundation For Economic Education) jedne od najzapaženijih organizacija koje promovišu ideje slobodnog tržišta i individualne slobode. Autor je više od 1000 komentara i radova na temu ekonomske politike.

* Tom Palmer, potpredsednik Atlas Networka i autor više knjiga na temu slobodnog tržišta i individualne slobode.

* Yaron Brook, koautor bestselera Free market revolution i govornik na temu objektivizma i ideja iza pokreta koji prati Ajn Rend.

* Christian Michel, finanijski analitičar i autor više knjiga na temu slobodnog tržišta

* Zach Harvey, osnivač i CEO prve kompanije za kripto bankomate Lamassu

* Branko Milanović, profesor ekonomije koji se koncentriše na probleme nejednakosti i autor knjige Globalna nejednakost.

Zašto LibertyCon?

Osma po redu, LibertyCon je do sada okupila preko 7000 učesnika iz celog sveta. Prezentacije, diskusije i debate o aktuelnim temama kao što su kriptovalute, investiranje u bitcoin, legalizacija marihuane, zaštita podataka na internetu, kao i kako da postanete uspešan preduzetnik, piknik na Kosmaju i događaji u nekim od najboljih beogradskih klubova su deo ove internacionalne konferencije.

Od 3-5. aprila vas na Kolarcu očekuje veliki broj profesora, partnerskih organizacija i pojedinaca iz više od 40 zemalja sveta.

Sloboda je opet u Beogradu!

Ocenite tekst: