Naučite prave stvari na pravi način

Moto ove organizacije – „Prave stvari na pravi način” – najbolje opisuje njenu misiju i cilj postojanja, a to je da pruži studentima mogućnost da kroz razne vannastavne aktivnosti unaprede svoja znanja i veštine sa fokusom na timski duh, humanost, efikasnost, kolegijalnost, kao i na zajedništvo među studentima i studentskim organizacijama.


SEFA je struktuirana tako da zadatke i ideje u okviru projekata članovi realizuju podeljeni u četiri tima (Marketing, CR, HR i PR). Na ovaj način svako ima šansu da usmeri svoj talenat, interesovanje i da kroz praktičan rad, stekne iskustvo i nauči nešto novo iz oblasti prema kojoj gaji afinitete.Organizacija broji preko 70 članova, koji svojim zalaganjem, učestvuju u organizovanju konferencija, sportskih turnira, takmičenja i mnogih drugih manifestacija edukativnog, humanitarnog i zabavnog karaktera, kako bi studentima pospešili produktivnost i omogućili im da na interaktivan način steknu nova znanja, veštine i poznanstva.

Projekti koje SEFA uspešno realizuje su:

Konferencija „REPSUS – Regionalni privredni susreti studenata” je svojevrstan „zaštitni znak” organizacije, odnosno tradicionalna konferencija koju SEFA održava jednom godišnje od kada je formirana i prema kojoj je naširoko poznata. U okviru ove manifestacije studenti i srednjoškolci iz Beograda, Kragujevca i Niša već tri godine unazad imaju priliku da prošire svoja znanja i budu u koraku sa aktuelnostima iz sveta i privrede, slušajući predavanja najuglednijih srpskih direktora, menadžera i preduzetnika. Konferencija okuplja više od 200 delegata svake godine.

Program predstavljanja i promocije Fakulteta „EKOF I JAˮ koji se organizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom sa ciljem predstavljanja Fakulteta budućim novoupisanim studentima.

Konferencija „Sport biznis dejˮ namenjena studentima koji su zainteresovani da se upoznaju sa svetom biznisa u sportu.

Humanitarni program „Prava stvarˮ zabavno-edukativnog karaktera, koji se realizuje sa ciljem podizanja svesti mladih o humanosti i prikupljanja novčanih sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Projekat podizanja svesti o reciklaži i društvenoj odgovornosti „EK(OF)OLOGIJAˮ koji se realizuje u saradnji sa Marketing Radionicom kako bi se studentima ukazalo na sveprisutnost ugrožavanja životne sredine i predočile ideje i rešenja ovog globalnog problema.

Stručna ekskurzija je projekat koji od svog nastanka SEFA iz godine u godinu organizuje. Pomoću ovog projekta više od 400 studenata obišlo je evropske metropole poput Milana, Rima i Istanbula. Pored uživanja u razgledanju znamenitosti ovih gradova i druženja, studenti su imali mogućnost da posete ekonomske fakultete u inostranstvu i informišu se o stipendijama i načinu studiranja na istim.

Folklor – Projekat koji se realizuje u saradnji sa kolegama sa Učiteljskog fakulteta, koji omogućava svim zainteresovanim studentima, bilo imali prethodno iskustvo ili ne, besplatne probe folklora, gde se na kraju godine organizuje zajednički nastup.

Organizacija je takođe uspešno realizovala projekte „Besplatna škola jezikaˮ kojim su u saradnji sa kolegama sa Filološkog fakulteta za studente EKOF-a omogućeni besplatni časovi španskog, ruskog, engleskog i italijanskog jezika i „Sportski daniˮ, gde su na Adi studenti imali priliku da se nadmeću u fudbalu, košarci i odbojci.SEFA takođe ima svoje predstavnike u studentskom parlamentu.

Organizacija od svog nastanka vodi računa o svojim članovima, omogućavajući im program mentorstva kako bi postigli što bolji uspeh na Fakultetu i savladali prepreke na koje nailaze tokom studiranja, kao i razne edukacije kako bi unapredili svoja znanja i veštine. Osim što članovi organizacije produktivno rade i trude se da sebi i svojim kolegama poboljšaju studentski život kroz brojne navedene događaje, oni se svakodnevno druže i jačaju timski duh kako bi funkcionisali kao porodica. Karaoke, beer pong i svirke samo su neke od aktivnosti koje su zadužene za zabavu i druženje članova.

Kancelarija organizacije nalazi se u prizemlju Fakulteta, kod čitaonice. U njoj se možete informisati o svim projektima, kao i postavljati studentska pitanja na koje će Vam članovi organizacije rado odgovoriti i pomoći.

Predsednik organizacije Dušan Vranić. Fejsbuk: https://www.facebook.com/sefa.org

Instagram: sefa_org

Ocenite tekst: